orhidejas
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
orhidejas

Viss par un ap orhidejām

SatursSaturs  PortalPortal  Latest imagesLatest images  MeklētMeklēt  ReģistrētiesReģistrēties  Ieiet  

Mini falenopša pārstādīšana

Go down 
+3
Admin
maša
Roseline
7 posters
AutorsZiņojums
Roseline

Roseline

Number of posts : 2
Dzīvesvieta : Jūrmala

Mini falenopša pārstādīšana Empty
PostTēma: mini falenopša pārstādīšana   Mini falenopša pārstādīšana EmptyPiektdiena Oktobris 17, 2008 8:34 am

Jautājums par mini falenopsi!
Tas aug mazā podiņā, sūnās.Esmu dzirdējusi, ka tas ir jāpārstāda mizās pēc noziedēšanas. Vai varbūt atstāt kā ir?
Atpakaļ uz augšu Go down
maša

maša

Number of posts : 14

PostTēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana   Mini falenopša pārstādīšana EmptyPiektdiena Oktobris 17, 2008 8:58 am

Skaties, kā saknes jūtas. Ja esi atradusi savam augam atbilstošu laistīšanas režīmu, gan jau, ka var atstāt. Es gan drošo vien pārstādītu. Mizas tomēr labāk novada šķidrumu un gaisa cirkulācija arī nesalīdzināma. Sūnas ilgi saglabājas mitras. Es par pārstādīšanu.Citi viedokļi?
Atpakaļ uz augšu Go down
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 36

PostTēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana   Mini falenopša pārstādīšana EmptyPiektdiena Oktobris 17, 2008 9:07 am

Es savējo atstāju, pirms tam gan izmakšķerēju laukā ar visu sfagnu un kārtīgi sacaurumoju podu. Gaisa cirkulācija tagad ir pietiekoša, lai nedēļas laikā sūna izžūtu.
Atpakaļ uz augšu Go down
https://orhidejas.latvianforum.net
Flokse

Flokse

Number of posts : 5

PostTēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana   Mini falenopša pārstādīšana EmptyPiektdiena Oktobris 17, 2008 9:09 am

Labāk ir pārstādīt, jo sfagnu sūnas ilgi saglabā mitrumu, tāpēc ir ļoti liels risks augu pārlaistīt. Pēc pieredzes falenopšiem vislabāk patīk tīras mizas.

Lai gan ir izņēmumi. Man viens falenopsis jau divus gadus aug tīrā kūdrā (!!!) un izskatās, ka jūtas labi, zied un veido ziedkātus praktiski bez pārtraukuma. Bet tas ir atkarīgs no apstākļiem, kādos augs atrodas, un vai izdodas atrast viņam piemērotu laistīšanas režīmu.
Atpakaļ uz augšu Go down
Ieva

Ieva

Number of posts : 9
Dzīvesvieta : Latvija, Rīga

PostTēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana   Mini falenopša pārstādīšana EmptyPiektdiena Oktobris 17, 2008 3:47 pm

Pārstādīju ziedošu mini phalaenopsi. Vairums sakņu sūnās bija sapuvušas, tagad aug jaunas. Vienu jaunu lapu arī izaudzēja.Smile

Pēdējo reizi labojis Ieva Otrdiena Oktobris 21, 2008 2:40 pm; labots 1 reizi
Atpakaļ uz augšu Go down
liga

Number of posts : 4
Dzīvesvieta : Ìrija

PostTēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana   Mini falenopša pārstādīšana EmptyPiektdiena Oktobris 17, 2008 4:05 pm

Es arì savu pàrstàdiju ziedosu,,ziedus nenobirdinàja,noziedèja.Ir pagàjiskàds mènesis un zied atkal flower .Izplucinàju to sfagnu sùnu uzmanìgi àrà,,noskaloju,,apzàvèju,,un sacaurumotà podà ieksà.
Atpakaļ uz augšu Go down
Roseline

Roseline

Number of posts : 2
Dzīvesvieta : Jūrmala

PostTēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana   Mini falenopša pārstādīšana EmptySvētdena Oktobris 19, 2008 2:46 pm

Paldies par padomu. Laikam tad jau jāpārstāda! flower
Atpakaļ uz augšu Go down
Ingucis

Ingucis

Number of posts : 20
Dzīvesvieta : Rīga

PostTēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana   Mini falenopša pārstādīšana EmptySvētdena Decembris 14, 2008 10:01 pm

Noteikti vajag pārstādīt! Very Happy
Man nupat nopuva visas saknes mini falenopsim, kas iestādīts sūnā. Nenoreaģēju laicīgi un pēdējie ziediņi nokrita, dažas lapas nodzeltēja un saknes nopuva. Mad Crying or Very sad Tagad tādu nabadziņu ar divām lapām turu zem kupola mitrumā, lai ataudzētu saknes. Ceru, ka sanāks... Rolling Eyes
Atpakaļ uz augšu Go down
Sponsored content

PostTēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana   Mini falenopša pārstādīšana Empty

Atpakaļ uz augšu Go down

Mini falenopša pārstādīšana
Atpakaļ uz augšu 
Lapa 1 no 1