| Mini falenopša pārstādīšana | |
|
|
Autors | Ziņojums |
---|
Roseline
Number of posts : 2 Join date : 17.10.08 Age : 50 Dzīvesvieta : Jūrmala
| Tēma: mini falenopša pārstādīšana Piektdiena Oktobris 17, 2008 8:34 am | |
| Jautājums par mini falenopsi! Tas aug mazā podiņā, sūnās.Esmu dzirdējusi, ka tas ir jāpārstāda mizās pēc noziedēšanas. Vai varbūt atstāt kā ir? | |
|
| |
maša
Number of posts : 14 Join date : 13.10.08
| Tēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana Piektdiena Oktobris 17, 2008 8:58 am | |
| Skaties, kā saknes jūtas. Ja esi atradusi savam augam atbilstošu laistīšanas režīmu, gan jau, ka var atstāt. Es gan drošo vien pārstādītu. Mizas tomēr labāk novada šķidrumu un gaisa cirkulācija arī nesalīdzināma. Sūnas ilgi saglabājas mitras. Es par pārstādīšanu.Citi viedokļi? | |
|
| |
Admin Admin
Number of posts : 36 Join date : 13.10.08
| Tēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana Piektdiena Oktobris 17, 2008 9:07 am | |
| Es savējo atstāju, pirms tam gan izmakšķerēju laukā ar visu sfagnu un kārtīgi sacaurumoju podu. Gaisa cirkulācija tagad ir pietiekoša, lai nedēļas laikā sūna izžūtu. | |
|
| |
Flokse
Number of posts : 5 Join date : 17.10.08
| Tēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana Piektdiena Oktobris 17, 2008 9:09 am | |
| Labāk ir pārstādīt, jo sfagnu sūnas ilgi saglabā mitrumu, tāpēc ir ļoti liels risks augu pārlaistīt. Pēc pieredzes falenopšiem vislabāk patīk tīras mizas.
Lai gan ir izņēmumi. Man viens falenopsis jau divus gadus aug tīrā kūdrā (!!!) un izskatās, ka jūtas labi, zied un veido ziedkātus praktiski bez pārtraukuma. Bet tas ir atkarīgs no apstākļiem, kādos augs atrodas, un vai izdodas atrast viņam piemērotu laistīšanas režīmu. | |
|
| |
Ieva
Number of posts : 9 Join date : 13.10.08 Age : 42 Dzīvesvieta : Latvija, Rīga
| Tēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana Piektdiena Oktobris 17, 2008 3:47 pm | |
| Pārstādīju ziedošu mini phalaenopsi. Vairums sakņu sūnās bija sapuvušas, tagad aug jaunas. Vienu jaunu lapu arī izaudzēja.
Pēdējo reizi labojis Ieva Otrdiena Oktobris 21, 2008 2:40 pm; labots 1 reizi | |
|
| |
liga
Number of posts : 4 Join date : 14.10.08 Age : 53 Dzīvesvieta : Ìrija
| Tēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana Piektdiena Oktobris 17, 2008 4:05 pm | |
| Es arì savu pàrstàdiju ziedosu,,ziedus nenobirdinàja,noziedèja.Ir pagàjiskàds mènesis un zied atkal .Izplucinàju to sfagnu sùnu uzmanìgi àrà,,noskaloju,,apzàvèju,,un sacaurumotà podà ieksà. | |
|
| |
Roseline
Number of posts : 2 Join date : 17.10.08 Age : 50 Dzīvesvieta : Jūrmala
| Tēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana Svētdena Oktobris 19, 2008 2:46 pm | |
| Paldies par padomu. Laikam tad jau jāpārstāda! | |
|
| |
Ingucis
Number of posts : 20 Join date : 10.12.08 Age : 40 Dzīvesvieta : Rīga
| Tēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana Svētdena Decembris 14, 2008 10:01 pm | |
| Noteikti vajag pārstādīt! Man nupat nopuva visas saknes mini falenopsim, kas iestādīts sūnā. Nenoreaģēju laicīgi un pēdējie ziediņi nokrita, dažas lapas nodzeltēja un saknes nopuva. Tagad tādu nabadziņu ar divām lapām turu zem kupola mitrumā, lai ataudzētu saknes. Ceru, ka sanāks... | |
|
| |
Sponsored content
| Tēma: Re: Mini falenopša pārstādīšana | |
| |
|
| |
| Mini falenopša pārstādīšana | |
|