|
| pašu pamatu trūkums | |
| | Autors | Ziņojums |
---|
Puķu elfs
Number of posts : 3 Join date : 27.10.08 Age : 50 Dzīvesvieta : Baldone
| Tēma: pašu pamatu trūkums Otrdiena Decembris 30, 2008 11:22 am | |
| Sveicināti. Kādu laiku atpakaļ devos uz Depo ar domu iegādāties nocenotus falenopšus, bet falenopšu nebija. Bija nocenotas katlejas. Lai gan vienīgais, ko par šiem augiem zinu ir tas, ka tie mēdz skaisti ziedēt, tomēr nenocietos un vienu paņēmu. Un tagad nezinu, ko ar to iesākt It kā nekas ļauns vēl nav saskatāms, bet paniku uzdzen tas, ka n e k a s - n a v - m a i n ī j i e s kopš nopirkšanas brīža (~ 3 nedēļas). Varbūt kāds var dot padomu, kādai vispār jāizskatās veselīgai katlejai? Un kāda izskatās slima un nāvei nolemta? Kam vajadzētu pievērst uzmanību? | |
| | | Puķu elfs
Number of posts : 3 Join date : 27.10.08 Age : 50 Dzīvesvieta : Baldone
| Tēma: Re: pašu pamatu trūkums Pirmdiena Janvāris 05, 2009 5:30 pm | |
| Turpinājums. Kaut kā man tas augs sāka likties aizdomīgs - viens tuberīdijs tāds kā iepuvis, lapas tādas apvītušas... Pirmais solis bija tīri instinktīvs un skrēju pēc lejkanniņas. Tad gan apdomājos un izvilku to lakstu no poda laukā. Nez kāpēc mani nepārsteidza tas, ko tur ieraudzīju - visas saknes bija sapuvušas, dzīvi izskatījās tikai pāris bālgani stumbeņi. Skrubinot nost vecās mizas iepuvušais tuberīdijs nolūza, bet pats augs pārdalījās uz pusēm. Neko zaudēt tāpat nevaru, tādēļ abas dzīvās daļas pēc kārtīgas nodušošanas un apžāvēšanas uztupināju uz stikla toverīšie, kur saliets ūdens, galvā uzmaucu celofāna maisiņu. Tagad gaidu. Pelējuma pūciņas jau var novērot... Vai ir cerības sagaidīt ko lielāku? | |
| | | Ingucis
Number of posts : 20 Join date : 10.12.08 Age : 40 Dzīvesvieta : Rīga
| Tēma: Re: pašu pamatu trūkums Pirmdiena Janvāris 05, 2009 11:21 pm | |
| Mjā.. es arī vienu reizi šito metodi pamēģināju, bet man nesanāca saglābt augu. Izsecināju, ka varbūt vajadzēja pamērcēt augu kādā pretsēnīšu preperātā. Tad, kad pūst saknes nost, jāskatās arī vai nav pārāk zema temperatūra. | |
| | | Pūķis
Number of posts : 3 Join date : 23.10.08
| Tēma: Re: pašu pamatu trūkums Trešdiena Janvāris 21, 2009 6:03 pm | |
| Man gan nav vērā ņemama pieredze ar katlejām, bet pāris vārdos: katlejām ir izteikti miera periodi, kad nekas neaug un tuberīdiji iekrunkājas par 1/3, būtu svarīgi uzzināt, kāda katleja ir iegādāta. Man gan ir aizdomas, ka tām katlejām, kuras pārdod nespecializētajos orhideju veikalos(tipa DEPO) nav izteikta miera perioda. Gadījumos, kad nopuvušas saknes, ir cita lieta, vajag labu gaismu un pacietību līdz orhideja izdzīs jaunas saknītes. Ja telpā ir samērā mitrs, tad cepuri var arī nelikt, ja liekt, tad bieži jāvēdina. Katlejām vispār patīk, ka saknes kārtīgi nožūst starp laistīšanas reizēm. Man ir vairākas katlejas samērā nesen iegādātas (6 mēneši), kuras pēc gandrīz visu sakņu zaudēšanas ilgākais mēneša laikā ir izdzinušas saknītes. Lai veicas! | |
| | | Briesmon Viesis
| Tēma: Re: pašu pamatu trūkums Pirmdiena Aprīlis 26, 2010 3:23 pm | |
| Man ar katleju iet pavisam interesanti. Nu jāsāk jau ar to, ka es katleju nopirku argentīnā - izstādē pie ķīnietes vienas. Būšot smaržīgā. Iepakoju čemodānā un atvedu mājā, tas bija 2008 gada novembrī. Viņa man stāstīja, ka katlejas nemīlot augt pa vienam stādam, ka viņām tīk vismaz kompānījā pa 3. Nu labi ietādīju arī trīs. Viena uzreiz nomira (mēneša laikā) vienkārši sačokurojās un viss. Bet es nekustināju, lai stāv stumbenis Otra nomira pēc 3 mēnešiem, arī sačokurojās un viss. Arī nepārstādīju un palika man podā pēdējais stāds ar vienu palielu zaļu lapu un diviem stumbeņiem nokaltušiem. Nu jau ir pagājis 1,5 gads un tikai tagad ieraudzīju, ka katlejas pēdējais stāds izdzinis baigo lielo jauno dzinumu un gar poda malu (caur caurspīdīgo podu var vērot) spraucās uz augšu. Un viena sakne izspraukusies gaisā. Kas par prieku, tagad, kad gaidījusi esu 1,5 gadus |
| | | winli88 Viesis
| Tēma: Re: pašu pamatu trūkums Piektdiena Novembris 05, 2010 10:34 am | |
| es arī vienu reizi šito metodi pamēģināju, bet man nesanāca saglābt augu. Izsecināju, ka varbūt vajadzēja pamērcēt augu kādā pretsēnīšu preperātā. Tad, kad pūst saknes nost, jāskatās arī vai nav pārāk zema temperatūra. |
| | | winli889 Viesis
| Tēma: Re: pašu pamatu trūkums Piektdiena Novembris 05, 2010 10:37 am | |
| Where there is a will,there is a way! I believe! Victory was short-lived, friendship is long! We must learn to treasure! |
| | | Sponsored content
| Tēma: Re: pašu pamatu trūkums | |
| |
| | | | pašu pamatu trūkums | |
|
| Permissions in this forum: | Jūs nevarat atbildēt tematos šajā forumā
| |
| |
| |