orhidejas
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
orhidejas

Viss par un ap orhidejām

SatursSaturs  PortalPortal  Latest imagesLatest images  MeklētMeklēt  ReģistrētiesReģistrēties  Ieiet  

Hidrokultūra

Go down 
5 posters
AutorsZiņojums
Ingucis

Ingucis

Number of posts : 20
Dzīvesvieta : Rīga

Hidrokultūra Empty
PostTēma: Hidrokultūra   Hidrokultūra EmptyOtrdiena Decembris 16, 2008 7:55 pm

Esmu patreiz baigi laiska puķkope, jo savas orhidejas audzēju speciālos podos ar laistīšanas sistēmu. Dārgs pasākums, bet toties ļoti ērti un grūti nobeigt augu. Skatos man pati pirmā orhideja, kas iestādīta šādā podā, ir izaugusi varen liela un tagad grasās ziedēt. bounce
Salasījos Esteres mājas lapā par hidrokultūru, ka baigi efektīva metode, bet nevaru saprast, vai efektīvāka nekā manējā ar speciālajiem podiem. Visur ir hidrokultūras salīdzinājums ar parastajām metodēm - sūnām, kūdru un priežu mizām. Bet manos podos puķes sastādītas kaut kādā speciālā elpojošā materiālā līdzīgā kā keramzīts hidrokultūrā, līdz ar to iespējams tā pati hidrokultūra vien sanāk...
Vai kāds/a vēl ir mēģinājis audzēt hidrokultūrā vai speciālajos podos? Es ļoti gribētu dzirdēt atsauksmes. Laughing
Atpakaļ uz augšu Go down
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 36

Hidrokultūra Empty
PostTēma: Re: Hidrokultūra   Hidrokultūra EmptyOtrdiena Decembris 16, 2008 9:33 pm

Ingucis rakstīja:
Esmu patreiz baigi laiska puķkope, jo savas orhidejas audzēju speciālos podos ar laistīšanas sistēmu. Dārgs pasākums, bet toties ļoti ērti un grūti nobeigt augu. Skatos man pati pirmā orhideja, kas iestādīta šādā podā, ir izaugusi varen liela un tagad grasās ziedēt. bounce
Salasījos Esteres mājas lapā par hidrokultūru, ka baigi efektīva metode, bet nevaru saprast, vai efektīvāka nekā manējā ar speciālajiem podiem. Visur ir hidrokultūras salīdzinājums ar parastajām metodēm - sūnām, kūdru un priežu mizām. Bet manos podos puķes sastādītas kaut kādā speciālā elpojošā materiālā līdzīgā kā keramzīts hidrokultūrā, līdz ar to iespējams tā pati hidrokultūra vien sanāk...
Vai kāds/a vēl ir mēģinājis audzēt hidrokultūrā vai speciālajos podos? Es ļoti gribētu dzirdēt atsauksmes. Laughing

Pati meegjinaajusi neesmu, un laikam peec dazhiem letaaliem nostaastiem arii nemeegjinaashu:) Palieku pie klasiskajaam veertiibaam - mizaam:)
Atpakaļ uz augšu Go down
https://orhidejas.latvianforum.net
dindars

Number of posts : 1

Hidrokultūra Empty
PostTēma: Re: Hidrokultūra   Hidrokultūra EmptyCeturtdiena Februāris 05, 2009 1:57 pm

Ingucis rakstīja:

manas orhidejas pirmo ziemu labi parlaiz keramzita, pagaidam nesudzos. liekas tie padomi kas ir Esteres lapa irloti labi. svarigi nemt vera tos nosacijumus kas tur mineti.
dazas pusmirusas orhidejas ko nopirku, uzreiz liku keramzita. aug lieliski, jaunas saknes viena iz otras nak!
Atpakaļ uz augšu Go down
Ingucis

Ingucis

Number of posts : 20
Dzīvesvieta : Rīga

Hidrokultūra Empty
PostTēma: Re: Hidrokultūra   Hidrokultūra EmptyCeturtdiena Februāris 05, 2009 10:23 pm

Manējās orhas pagaidām neviena vēl nav gatava uz pārstādīšanu... Nevaru vien sagaidīt izmēģināt stādīšanu keramzītā Rolling Eyes Rolling Eyes

Dindar, kādus traukus podiem tu izmantoji?
Atpakaļ uz augšu Go down
ivetina

ivetina

Number of posts : 2

Hidrokultūra Empty
PostTēma: Re: Hidrokultūra   Hidrokultūra EmptyPirmdiena Februāris 09, 2009 2:28 pm

kur to hidrokultūru var dabūt?
Atpakaļ uz augšu Go down
ritaa

Number of posts : 1
Dzīvesvieta : Liepāja

Hidrokultūra Empty
PostTēma: Re: Hidrokultūra   Hidrokultūra EmptyTrešdiena Februāris 11, 2009 9:20 am

Es sataisīju eksperimentu ar katleju, izskatījās, ka atdos galus, tādēļ
iestādīju keramzītā....BET manu metodi, gluži nenosaukšu par
hidrokultūru, jo paleju ūdeni uz šķīvīša un ļauju tik arī uzsūkt, visu
laiku ūdeni neatstāju. Esteres lapā bija rakstīts, ka katlejas ir
vienas no retajām, kas keramzītu grūti pieņem, savukārt manējā vairs
galus atdot netaisās - ņipri dzen saknes vienu pēc otras, un kopumā
skats cheers !

ivetina

Man vīrs strādā būvniecībā, palūdzu viņam vienu spaini keramzītu atvest, pietiks ilgam laikam! Very Happy
Atpakaļ uz augšu Go down
Sponsored content

Hidrokultūra Empty
PostTēma: Re: Hidrokultūra   Hidrokultūra Empty

Atpakaļ uz augšu Go down

Hidrokultūra
Atpakaļ uz augšu 
Lapa 1 no 1