|
| Hidrokultūra | |
| | Autors | Ziņojums |
---|
Ingucis
Number of posts : 20 Join date : 10.12.08 Age : 40 Dzīvesvieta : Rīga
| Tēma: Hidrokultūra Otrdiena Decembris 16, 2008 7:55 pm | |
| Esmu patreiz baigi laiska puķkope, jo savas orhidejas audzēju speciālos podos ar laistīšanas sistēmu. Dārgs pasākums, bet toties ļoti ērti un grūti nobeigt augu. Skatos man pati pirmā orhideja, kas iestādīta šādā podā, ir izaugusi varen liela un tagad grasās ziedēt. Salasījos Esteres mājas lapā par hidrokultūru, ka baigi efektīva metode, bet nevaru saprast, vai efektīvāka nekā manējā ar speciālajiem podiem. Visur ir hidrokultūras salīdzinājums ar parastajām metodēm - sūnām, kūdru un priežu mizām. Bet manos podos puķes sastādītas kaut kādā speciālā elpojošā materiālā līdzīgā kā keramzīts hidrokultūrā, līdz ar to iespējams tā pati hidrokultūra vien sanāk... Vai kāds/a vēl ir mēģinājis audzēt hidrokultūrā vai speciālajos podos? Es ļoti gribētu dzirdēt atsauksmes. | |
| | | Admin Admin
Number of posts : 36 Join date : 13.10.08
| Tēma: Re: Hidrokultūra Otrdiena Decembris 16, 2008 9:33 pm | |
| - Ingucis rakstīja:
- Esmu patreiz baigi laiska puķkope, jo savas orhidejas audzēju speciālos podos ar laistīšanas sistēmu. Dārgs pasākums, bet toties ļoti ērti un grūti nobeigt augu. Skatos man pati pirmā orhideja, kas iestādīta šādā podā, ir izaugusi varen liela un tagad grasās ziedēt.
Salasījos Esteres mājas lapā par hidrokultūru, ka baigi efektīva metode, bet nevaru saprast, vai efektīvāka nekā manējā ar speciālajiem podiem. Visur ir hidrokultūras salīdzinājums ar parastajām metodēm - sūnām, kūdru un priežu mizām. Bet manos podos puķes sastādītas kaut kādā speciālā elpojošā materiālā līdzīgā kā keramzīts hidrokultūrā, līdz ar to iespējams tā pati hidrokultūra vien sanāk... Vai kāds/a vēl ir mēģinājis audzēt hidrokultūrā vai speciālajos podos? Es ļoti gribētu dzirdēt atsauksmes. Pati meegjinaajusi neesmu, un laikam peec dazhiem letaaliem nostaastiem arii nemeegjinaashu:) Palieku pie klasiskajaam veertiibaam - mizaam:) | |
| | | dindars
Number of posts : 1 Join date : 05.02.09
| Tēma: Re: Hidrokultūra Ceturtdiena Februāris 05, 2009 1:57 pm | |
| - Ingucis rakstīja:
- Esmu patreiz baigi laiska puķkope, jo savas orhidejas audzēju speciālos podos ar laistīšanas sistēmu. Dārgs pasākums, bet toties ļoti ērti un grūti nobeigt augu. Skatos man pati pirmā orhideja, kas iestādīta šādā podā, ir izaugusi varen liela un tagad grasās ziedēt.
Salasījos Esteres mājas lapā par hidrokultūru, ka baigi efektīva metode, bet nevaru saprast, vai efektīvāka nekā manējā ar speciālajiem podiem. Visur ir hidrokultūras salīdzinājums ar parastajām metodēm - sūnām, kūdru un priežu mizām. Bet manos podos puķes sastādītas kaut kādā speciālā elpojošā materiālā līdzīgā kā keramzīts hidrokultūrā, līdz ar to iespējams tā pati hidrokultūra vien sanāk... Vai kāds/a vēl ir mēģinājis audzēt hidrokultūrā vai speciālajos podos? Es ļoti gribētu dzirdēt atsauksmes. manas orhidejas pirmo ziemu labi parlaiz keramzita, pagaidam nesudzos. liekas tie padomi kas ir Esteres lapa irloti labi. svarigi nemt vera tos nosacijumus kas tur mineti. dazas pusmirusas orhidejas ko nopirku, uzreiz liku keramzita. aug lieliski, jaunas saknes viena iz otras nak! | |
| | | Ingucis
Number of posts : 20 Join date : 10.12.08 Age : 40 Dzīvesvieta : Rīga
| Tēma: Re: Hidrokultūra Ceturtdiena Februāris 05, 2009 10:23 pm | |
| Manējās orhas pagaidām neviena vēl nav gatava uz pārstādīšanu... Nevaru vien sagaidīt izmēģināt stādīšanu keramzītā Dindar, kādus traukus podiem tu izmantoji? | |
| | | ivetina
Number of posts : 2 Join date : 19.11.08
| Tēma: Re: Hidrokultūra Pirmdiena Februāris 09, 2009 2:28 pm | |
| kur to hidrokultūru var dabūt? | |
| | | ritaa
Number of posts : 1 Join date : 25.11.08 Age : 40 Dzīvesvieta : Liepāja
| Tēma: Re: Hidrokultūra Trešdiena Februāris 11, 2009 9:20 am | |
| Es sataisīju eksperimentu ar katleju, izskatījās, ka atdos galus, tādēļ iestādīju keramzītā....BET manu metodi, gluži nenosaukšu par hidrokultūru, jo paleju ūdeni uz šķīvīša un ļauju tik arī uzsūkt, visu laiku ūdeni neatstāju. Esteres lapā bija rakstīts, ka katlejas ir vienas no retajām, kas keramzītu grūti pieņem, savukārt manējā vairs galus atdot netaisās - ņipri dzen saknes vienu pēc otras, un kopumā skats ! ivetina
Man vīrs strādā būvniecībā, palūdzu viņam vienu spaini keramzītu atvest, pietiks ilgam laikam! | |
| | | Sponsored content
| Tēma: Re: Hidrokultūra | |
| |
| | | | Hidrokultūra | |
|
| Permissions in this forum: | Jūs nevarat atbildēt tematos šajā forumā
| |
| |
| |